Postals (VH)

Un nou fragment del nostre llibre "Sis maneres de menjar una magdalena"

VICENÇ DEL HOYO―De què parlem avui? ―preguntà l’impacient Màrius, que ja ha obert la llibreta― Va vinga, posem-nos a treballar que porto tota la tarda esperant aquesta estona.
―Que avorrida és la vida dels prejubilats! ―exclamo― Als matins al banc de la plaça tirant engrunes als coloms, al migdia anar a mirar com avancen les obres del Mercat del Ninot i a la tarda atabalar la noia de la biblioteca municipal.
En Màrius riu. Ens mira a tots. El seu bon humor és l’enganxament que ens uneix a tots.
―No, no és veritat. He estat tot el matí al gimnàs, he fet divuit piscines i mitja hora de sauna― em pica l’ullet i agafa el bolígraf― Així és com em preparo per aquestes sessions. Va, comencem. Que no vull que se m’escapi res.
―Heu llegit les dues-centes pàgines de Proust? ―preguntà l’Eudald.
―Quines eren? ―demana la Rosa mirant el volum cinquè, el de la “Recherche”.
―De la cent a la tres-cents. ―diu en Màrius.
Jo me’l vaig acabar fa dues setmanes ―explica la Sandra―. No podia parar.
―Me’l podràs deixar, Sandra? ―pregunta en Toni―. Jo no el tinc i no me’l vull comprar. Me’l miraré per sobre per poder seguir les vostres discussions. Porta un cendrer, Eudald, vaig a fumar a la terrassa.
Començar les nostres impossibles sessions! És com escampar tot un estoig de llapis de colors sobre la taula. Cadascun tan peculiar i diferent. Cap color s’assembla a cap altre. Tots únics, imprescindibles. Cada llapis apunta en una direcció. Però després entre tots fem un dibuix on cada color té el seu paper.
―Us proposo llegir un breu text d’un autor que estic llegint. I després escrivim alguna cosa ―els dic.
―És com anar a classe ―riu la Rosa― I tenir un profe enrotllat.

“Només en els llibres es troba  la perfecció, només en els llibres aquesta no  es pot espatllar. L'art, d’alguna manera, és la vida aturada en un punt mort, rescatada del temps.”
                                   JAMES SALTER, Quemar los días
Llegir el text és com tirar una pedra en un estany, es produeixen onades concèntriques cada cop més allunyades. El punt de partida és idèntic per a tothom però du a cadascú a indrets diferents, a connexions amb experiències personals que ens diferencien i alhora ens enriqueixen.
Juguem a escriure frases que cadascú voldria guardar dins d’un llibre i que es conservessin per sempre més, com si fossin frases escrites amb la pròpia sang a les parets del cementiri. Ens traslladem a la mateixa matinada del nostre afusellament en què el temps ens va fulminar. (-CONTINÚA-).

"Sis maneres de menjar una magdalena". Disponible en:
BARCELONA Llibreria La Impossible (c/ Provença 232) La Caníbal (c/ Nàpols 314) Rocaguinarda (c/ Xiprer, 13) L'HOSPITALET Perutxo Llibres (rambla Just Oliveras, 66) SANT BOI Llibreria Les Hores (Torrefigueres, 8) VILADECANS Els Nou Rals (Sant Joan, 19)

Comentarios

  1. Ens assemblem força a aquesta colla de la llibreta... Aquest és el clima, sí. Com m'enyoro dels divendres!

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Escribe aquí tu opinión: tus comentarios y tus críticas nos ayudan a mejorar