jueves, 12 de noviembre de 2015

Caprichos de la reina I y II (VA, VH)

Vicenç del Hoyo / Vicente Aparicio 
(Textos inspirados en "Capricho de reina", de Jean Echenoz)


Limones
Vicente Aparicio (Foto: Angela)


La puerta de la entrada es hueca, de melamina. Después viene un pasillo largo con un suelo de parquet encolado de roble al que no le vendría mal un pulido.
A mitad del pasillo, una puerta de color caoba que dejamos a nuestra izquierda, y al fondo, otra puerta igual, la del despacho cerrado a cuya altura giramos para dar unos pocos pasos que nos conducen a una cocina amplia de mobiliario estándard con mármol de silestone. 
Ella se sienta en una silla junto a la mesita que preside un frutero con plátanos y kiwis y yo, atravesando la pieza, llego a la galería y abro la puerta de metal pintada de blanco acrílico que me franquea el paso hasta la terraza.
A mis pies, la ciudad. A la derecha, en la esquina más alejada de mí, rodeado de pequeñas plantas con nombres desconocidos, cerca de la mesa ovalada de listones de madera de teca gastada por el sol, en un grueso tiesto de casi un metro de diámetro, el limonero que plantamos en el 92, con seis frutos amarillos.
Practico un corte experto en uno de los rabitos y sopeso un hermoso limón en la palma de la mano. Dirijo mi potente voz hacia el interior de la cocina. -Nena -le digo-, ¿te traes los gin-tonics?


Vermut
Vicenç del Hoyo 


No entenc perquè l’Albert vol entrar aquí. Està ple de gent cridanera. Molts estan drets. Pocs asseguts. Unes bótes de vi, posades de tal manera, fan de taula pels que drets dipositen els gots i punxen el menjar dels plats. També hi ha unes taules baixes rodejades de tamborets on s’asseuen famílies amb fills. Tots tenen begudes al seu davant i allargats platets de porcellana blanca que contenen menjar dins de líquids vermellosos. Les parets estan decorades amb ampolles de color verd i  transparent. Totes amb etiquetes, amb textos llargs i amb rètols de bibliòfil. Al fons, a mitja alçada hi ha quatre bótes de fusta col·locades horitzontalment. A sota hi ha caixes de plàstic que contenen ampolles que alguns homes amb davantal fan dringar quan les entaforen. De la porta del davant s’escampa una olor a mar i a olivera que omple tot el local.
Jo mai hauria entrat aquí amb tant de xivarri. La culpa no és meva. Han estat unes blanques sabatilles esportives que m’han trepitjat la cua i no he pogut evitar clavar-li una queixalada.

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